Tapijt leggen

Wil je een tapijt leggen? Het is verstandig om dat door een professional te laten doen. Nederland Vloeren staat voor je klaar om het tapijt leggen uit handen te nemen. Wij raden u aan om het leggen van een tapijt over te laten aan een professional. Er zijn namelijk zeer veel factoren waar u rekening mee moet houden bij het leggen van een tapijt.

Naast het leggen van het tapijt, is het afwerken zeer belangrijk. Zo moeten alle garens de juiste kant op staan en ook het afsnijden van het tapijt aan de randen moet goed gebeuren. Indien dit niet goed gebeurt, kunt u wellicht niet optimaal van het mooie tapijt genieten. Het leggen van tapijt op een trap is ook een zeer lastige klus. Huur daarom altijd een professional in, die weet wat hij doet. Dan kun jij optimaal van het tapijt genieten.

Tapijt leggen 3

Diverse factoren van tapijt leggen

Bij het leggen van een tapijt is het belangrijk om rekening te houden met diverse factoren. Zo is het zeer belangrijk om de ondervloer goed te prepareren. Als de dekvloer niet glad, schoon, vuil en vochtvrij is, kan het tapijt leggen verkeerd gaan.

Het is mogelijk om het tapijt te spannen bij het leggen. Dit kan door middel van spanlatten. Het tapijt wordt bij het spannen opgerekt, waardoor het mooi strak komt te liggen. Het is echter een zeer lastig karwei, dat mis kan gaan als u er geen ervaring mee hebt.

Tapijt leggen 4
Scroll naar boven